Skip to main content

Een veelgestelde vraag onder beginnende e-commerce ondernemers is: “Is een Shopify website gratis?” Dit artikel biedt een gedetailleerd inzicht in de kostenstructuur van Shopify, verkent de gratis en betaalde opties, en helpt je begrijpen wat je kunt verwachten als je overweegt een Shopify-winkel te starten. We behandelen de basisfuncties die Shopify biedt, de verschillende prijsplannen, en de extra kosten die mogelijk verbonden zijn aan het runnen van een Shopify webshop.

Shopify gratis proefperiode

Shopify biedt een gratis proefperiode van 14 dagen, waarmee je het platform kunt verkennen en beginnen met het opzetten van je online winkel zonder vooraf te betalen. Gedurende deze periode heb je toegang tot de meeste basisfuncties van Shopify en kun je producten uploaden, een thema ontwerpen, en zelfs je betaalinstellingen configureren. Deze proefperiode is ideaal om te bepalen of Shopify geschikt is voor jouw zakelijke behoeften.

Shopify’s prijzen na de proefperiode

Na de proefperiode moet je kiezen voor een van de betaalde abonnementen om je Shopify-winkel actief te houden. Shopify biedt verschillende abonnementsniveaus, waaronder Basic Shopify, Shopify en Advanced Shopify, elk met verschillende functies en prijzen. De kosten variëren afhankelijk van de grootte en behoeften van je bedrijf, met extra functies en lagere transactiekosten bij hogere abonnementsniveaus.

Is er een gratis variant van Shopify na de proefperiode?

Na de gratis proefperiode van 14 dagen biedt Shopify geen gratis abonnementsplan aan. Er is echter een ‘pause and build’ optie, waarbij je voor een gereduceerd tarief toegang behoudt tot je Shopify-admin om aan je winkel te werken, zonder dat deze live is voor klanten. Dit kan handig zijn als je meer tijd nodig hebt om aan je winkel te werken voordat je klaar bent om te lanceren. Voor een volledig functionele online winkel zijn de betaalde abonnementen echter noodzakelijk.

Wat is inbegrepen in Shopify’s abonnementen?

Alle Shopify-abonnementen bieden toegang tot essentiële e-commercefuncties, zoals een onbeperkt aantal producten, een online winkel met blog, verkoopkanalen, handmatige ordercreatie, kortingscodes, en een SSL-certificaat voor websitebeveiliging. Naarmate je naar hogere abonnementsniveaus gaat, krijg je toegang tot geavanceerdere functies, zoals professionele rapporten, geavanceerde winkelanalyse, en lagere creditcardtarieven.

Extra kosten om rekening mee te houden

Naast het abonnementsgeld zijn er andere kosten waarmee je rekening moet houden bij het gebruik van Shopify. Dit kan onder meer zijn: kosten voor betalingsverwerking, kosten voor bepaalde apps of integraties, kosten voor premium thema’s, en eventuele marketing- of verzendkosten. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van deze mogelijke extra kosten bij het plannen van je budget.

Kosten van plug-ins en apps

Een van de belangrijkste voordelen van Shopify is het uitgebreide ecosysteem van plug-ins en apps, die extra functionaliteiten toevoegen aan je online winkel. Deze apps variëren van eenvoudige tools voor sociale media-integratie tot geavanceerde voorraadbeheersystemen. Hoewel sommige van deze plug-ins gratis zijn, vereisen veel andere een maandelijks abonnementsgeld of een eenmalige betaling. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit en de aangeboden functies. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke plug-ins essentieel zijn voor jouw bedrijf en of de extra kosten de toegevoegde waarde rechtvaardigen.

De waarde van shopify voor je bedrijf

Bij het beoordelen van de kosten van Shopify is het cruciaal om de waarde die het platform biedt in overweging te nemen. Shopify biedt een gebruiksvriendelijk platform met krachtige tools die kunnen helpen bij het opbouwen en beheren van een succesvolle online winkel. Voor veel bedrijven wegen de tijdsbesparingen, de technische ondersteuning, en de uitgebreide e-commercefuncties ruimschoots op tegen de maandelijkse kosten.

Shopify is een krachtig en veelzijdig e-commerce platform dat een scala aan tools biedt voor het bouwen en beheren van een online winkel. Hoewel de basisfunctionaliteit van Shopify niet gratis is na de proefperiode, biedt het verschillende prijsplannen die passen bij de behoeften van verschillende bedrijfsgroottes. Bij het overwegen van Shopify als jouw e-commerce platform, is het belangrijk om alle mogelijke kosten in overweging te nemen – van abonnement en plug-ins tot marketing en extra diensten. Door een duidelijk beeld te hebben van deze kosten, kun je een weloverwogen beslissing nemen over de haalbaarheid en potentiële ROI voor jouw bedrijf.