Skip to main content

Het WordPress CMS staat bekend als een perfecte blogging tool

Echter tegenwoordig is het beter om het een CMS (Content Management System) te noemen omdat het door de jaren heen enorm gegroeid is. Dit nederige platform heeft nu het potentieel om een interactieve website te bouwen. Volgens de huidige gegevens wordt WordPress over de hele wereld door tientallen miljoenen mensen gebruikt als hun favoriete webontwikkelingsplatform. Er is een verscheidenheid van redenen die beschrijft waarom het breed wordt gebruikt om websites te ontwikkelen. In dit artikel leggen wij je uit waarom het cms WordPress ook voor jouw bedrijf de perfecte oplossing kan zijn.

Het overleven van de huidige uitdagingen in de online wereld kan voor bedrijven echt moeilijk zijn. Vooral voor de meeste bedrijfsleiders en ondernemers is het een hele uitdaging om een bedrijfswebsite te onderhouden (omdat deze regelmatig moet worden geoptimaliseerd) naast uw reguliere taken. Dit is waar WordPress om de hoek komt kijken. Dit platform biedt binnen het content management gedeelte een zeer overzichtelijke interface die ook voor mensen met minder online ervaring goed te beheersen is.

WordPress is een open-source ontwikkel tool, maar biedt nog steeds veel veiligheid en aanpassingsmogelijkheden aan gebruikers dankzij de grote verscheidenheid aan beschikbare plugins. Bovendien zijn er tal van gratis (en premium) essentiële tools om de kracht van WordPress aanzienelijk te verbeteren voor ieder bedrijf.

typewriter with wordpress typed on paper

1. Het WordPress CMS is gratis!

Ja, je hebt het goed gezien. WordPress is helemaal gratis. U kunt het gratis downloaden, installeren op uw website of op een lokale sandbox omgeving met gemak en dan doen wat u wilt ermee. Als eigenaar van een klein bedrijf, bent u waarschijnlijk op zoek naar een website met een kleine investering. WordPress heeft zich ontpopt als een zegen voor kleine bedrijven omdat het geld en tijd bespaart. Veel andere content management systemen vragen op dit moment een maandelijks bedrag.

drawn figures designing a webpage in wordpress cms

2. Gebruiksvriendelijke user interface

In principe is WordPress op zo’n manier gemaakt dat alle technische en niet-technische gebruikers er hun voordeel mee kunnen doen. Dit is wat het over de hele wereld zeer gewild maakt. Een ander belangrijk feit is dat het zeer interactief en gebruiksvriendelijk is, waardoor gebruikers gemakkelijk webpagina’s, menu’s, berichten, formulieren en zelfs media zoals video’s en afbeeldingen kunnen maken en beheren. Dit is een van de redenen waarom wij fan zijn van WordPress, wij houden namelijk van goed UX/UI design

written code on screen

3. Open Source Ontwikkelings Platform

Het wordt open source genoemd omdat iedereen de code beschikbaar in de WordPress Codex kan downloaden en gebruiken om functionaliteit aan hun website toe te voegen (of als je geavanceerd bent, kun je de code uitbreiden en hergebruiken op elke manier die je maar wilt). Dit is een van de beste en belangrijkste voordelen die WordPress biedt. Hiervoor kan je het beste een professionele ontwikkelaar inschakelen aangezien dit zonder ervaring in code voor velen niet te doen zal zijn.

visual lock

4. Veilig en betrouwbaar CMS

Het is waar dat WordPress een krachtig CMS en web development platform is dat doorlopend werk consequent oppakt en het zo veilig mogelijk maakt. Als het gaat om het bieden van veiligheid staat WordPress aan de top. Ze brengen regelmatig updates en beveiligingspatches uit en creëren zo een veiligere website-omgeving voor u.

Bovendien zijn er een heleboel manieren waarop u de veiligheid van uw WordPress website kunt verbeteren met een plugin of basis voorzorgsmaatregelen, een bekende plugin die hier services in aanbied is bijvoorbeeld Wordfence.

5. Plugins voor elke functionaliteit

Om nog meer functionaliteit aan uw website toe te voegen, kunt u gebruik maken van WordPress plugins die gratis (of tegen een kleine vergoeding) beschikbaar zijn op het web. Net als de thema’s, zijn er duizenden vooraf ontwikkelde plugins opgeslagen in de WordPress plugin directory en er zijn nog meer premium plugins beschikbaar op marktplaatsen zoals CodeCanyon. Plugins zijn over het algemeen eenvoudig te gebruiken en te installeren, plus ze helpen om extra functionaliteit aan uw website toe te voegen.

6. Diversiteit in thema’s

Om te beginnen met het ontwerpen van een website, wat is de meest cruciale functies die nodig zijn? Een perfect ontwerp natuurlijk! Bij de juiste uitstraling van jouw site hoort het juiste thema. Hier ligt een zee aan opties voor ieder bedrijf. Op thema marktplaatsen zoals themeforest zijn veel goede en betrouwbare thema’s te vinden. Onze eigen go to keuze is het Woodmart thema. Dit thema bied de ideale oplossing voor veel e-commerce websites. Hiernaast is het Woodmart een van de weinige thema’s die het responsive gedeelte vrijwel meteen goed doet. Om deze reden is het niet alleen voor e-commerce en goede optie maar ook voor bijvoorbeeld corparate en blog sites. Er kan namelijk simpelweg voor gekozen worden om het e-commerce gedeelte niet te installeren. Er kan dan nog steeds gebruik worden gemaakt van de basis elementen die inbegrepen zitten in het thema.

Maar er zijn ook tonnen andere niche-specifieke thema’s op het web voor liefdadigheidsinstellingen, boekhouding, restaurants en meer die kunnen worden gevonden op Themeforest (en andere marktplaatsen natuurlijk ook). Om deze reden kiezen veel bedrijven voor WordPress omdat ze het ontwerp kunnen vinden en gebruiken dat precies bij hun merk past.

7. Responsive Ontwerpen

De wens van het hebben van een mobiel responsieve website kan gemakkelijk worden voldaan met de WordPress. Responsiviteit is iets dat elke ondernemer wil, niet alleen voor de websites, maar ook voor hun applicaties en e-mail templates. Gelukkig voor u is de meerderheid van de WordPress thema’s ontworpen om volledig responsive te zijn, zodat uw website er geweldig uitziet op desktops, tablets en mobiele apparaten. Voor een goed werkend thema raden wij Woodmart aan zoals besproken in de vorige alinea.

8. SEO optimalisatie

Het hebben van een website zonder zoekmachine optimalisatie is vergelijkbaar met het hebben van helemaal geen website. Tegenwoordig bouwt iedereen een website met het oog op SEO(“search engine optimization”). Websites ontwikkeld op WordPress zijn standaard SEO geoptimaliseerd omdat de structuur die het volgt al erkend is door de zoekmachines. Maar WordPress SEO houdt daar niet op. Er zijn tonnen geweldige gidsen en plugins om u te helpen uw SEO. Zelf kiezen wij voor een van de beste WordPress SEO plugins, Yoast. Deze plugin staat voor de meeste online marketing bedrijven centraal.

Tot slot

Voor elk klein of startend bedrijf, kan het moeilijk zijn om een sterke aanwezigheid op het web te vestigen. Het kan een serieus probleem zijn omdat het hebben van een goede online aanwezigheid kan komen met kosten, tijd en moeite die ze zich niet kunnen veroorloven. Dus de gemakkelijke en voor de hand liggende oplossing voor al deze zorgen is het WordPress CMS.

Leave a Reply