ux / ui design

Vastgoed UX Design ontwerpen

Modernisering van de Online Makelaardij

Voor een anonieme opdracht werd ons gevraagd om een aantal UX designs te maken voor een moderne kijk op de online vastgoed/makelaardij industrie. Dit werd aan ons gevraagd omdat de online omgevingen van Makelaardij als oubollig en verouderd aan kan voelen betreft innovatie in design. De websites functioneren echter wel goed en behalen hun doelen, wat als rem kan dienen op vernieuwen. Maar om een antwoord te bieden op de vraag hebben wij aan de hand van UX design nieuwe templates ontworpen voor online makelaardij, die hieronder te zien zijn.

Start jouw project

Challenge

Het revitaliseren van online omgevingen van makelaardijen, die vaak als ouderwets en verouderd worden ervaren, zonder het bestaande succesniveau te verliezen. Het doel was om met behulp van UX-designs moderne en innovatieve templates te creëren die een frisse wind door de online vastgoed- en makelaardij industrie zouden laten waaien.

Approach

We hebben de principes van Material Design, een designtaal van Google, toegepast om intuïtieve en simplistische designs te creëren. Bovendien hebben we de presentatie van woningen herzien, met een focus op het overbrengen van sfeer en uitstraling door middel van speelse, visueel aantrekkelijke elementen, terwijl de gebruikersvriendelijkheid behouden bleef.

Implementatie van Material Design

In de ontworpen UX designs is voornamelijk gewerkt met Material design, wat een designtaal van Google is. Bij Material design wordt de focus gelegd op simplistische en intuitive designs maken. Dit houdt in dat die voor de gebruiker makkelijk te herkennen en begrijpen zijn. Het herkennen wordt onder andere gedaan door icoontjes te gebruiken die vergelijkbaar zijn met objecten in de echte wereld. Dit maakt het mogelijk dat de gebruiker sneller begrijpt wat de functie is van bijvoorbeeld een button. Material design is ontwikkelt om niet alleen een mooi maar ook goed bruikbaar ontwerp te maken. Wetende wat de functie en visie is van Material Design vonden wij het dan ook een goede fit voor deze opdracht. De gebruiker moet namelijk het nieuwe ontwerp net zo goed kunnen begrijpen als het oude.

Herdefiniëring van Woningpresentatie

Wij vonden het zelf erg belangrijk in het nieuwe ontwerp dat de woningen op andere manieren gepresenteerd gingen worden. Manieren waardoor de sfeer en uitstraling beter overgedragen kon worden. Zo hebben we de methode waarop informatie gepresenteerd wordt speelser gemaakt. De vormen rondom de tekstvakken zijn speelser en bijvoorbeeld ronder, wat niks weg neemt van de leesbaarheid van de tekst. Deze ontwerpen zijn in 4 verschillende unieke versies uitgewerkt gebaseerd op verschillende prijsklassen, voor zowel individuele huizen als projecten.

Template makelaardij webpagina
Template makelaardij webpagina
Template makelaardij webpagina
Template makelaardij webpagina