web-developmentux / ui designui / ux design

Innovatieve kleding met een bewuste missie

Maatwerk woocommerce webshop

ZFFRN is een kledinglijn met een unieke blik op hoe kleding ontworpen en geproduceerd moet worden. Het merk produceert elke 3 maanden een nieuwe lijn gebaseerd op actuele zaken die op dat moment spelen in de wereld. Hun focus hierbij ligt echter op de productiemethode die draait rondom gerecyclede producten zonder afval achter te laten. Dit houdt in dat zij alleen produceren op aanvraag.

Voor ZFFRN is het dan ook van uiterst belang dat hun webshop de mogelijkheid biedt om goed geupdate te kunnen worden om nieuwe productielijnen te presenteren. De producten van ZFFRN zijn hun trots en bij het landen op de homepagina moet de gebruiker meteen kunnen zien wat hun laatste product is. Daarnaast vinden zij het ook erg belangrijk dat hun visie gedeelt kan worden met hun bezoekers, dit zijn dan ook punten die meegenomen zijn in het ontwerp.

ZFFRN kwam zelf met een moderne visie voor een nieuwe maatwerk webshop. Wij hebben de implementatie slag gemaakt binnen het WordPress CMS in combinatie met woocommerce en het Woodmart thema.

Start jouw project

Challenge

Ontwerp een aanpasbare webshop voor ZFFRN die snel kan inspelen op hun driemaandelijkse productupdates en de unieke visie van het merk effectief overbrengt.

Approach

Implementatie van een maatwerk webshop binnen WordPress en Woocommerce, versterkt met het flexibele Woodmart thema, afgestemd op de specifieke behoeften van ZFFRN.

UI en UX Design

Om de gebruikerservaring zo prettig mogelijk te maken hebben wij aan de hand van de zelf aangeleverde wireframe voorstellen nieuwe UI en UX designs gemaakt. Hierbij is de homepage ontworpen met oog op het presenteren van het nieuwste product met hierbij een ingang tot het webshop gedeelte. Daarnaast is een persoonlijke menu balk ontworpen waarin een overzicht van de geselecteerde producten inzichtelijk blijft

Weergave homepagina ZFFRN kleding
Weergave store pagina ZFFRN kleding

WordPress Theme & Woocommerce

Om te zorgen dat de basis van de website goed staat is er gebruikt gemaakt van het Woodmart thema. Het Woodmart thema is ontwikkelt om Woocommerce webshops mee te bouwen, ook biedt het de mogelijkheid tot gemakkelijk custom coding wat het ideaal maakt voor het omzetten naar de wensen van ZFFRN. Hiernaast biedt Woocommerce de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier de producten online op de gewenste manier te weergeven.