Skip to main content
WooCommerce Banner

Wat is Woocommerce

Voor we in zullen gaan op de details omtrent WooCommerce en wat het kan is het belangrijk om een begrip te krijgen van wat WooCommerce nu eigenlijk is. In het kort is WooCommerce een gratis webwinkel plugin voor WordPress. Het is echter nonstop doorontwikkeld en kan niet meer beschouwd worden als een simpele plugin. Met een hele community erachter zijn de mogelijkheden steeds verder ontwikkeld en tegenwoordig is het één van de populairste webwinkel systemen beschikbaar. 

WooCommerce beschikt over veel verschillende voordelen die het voor jou wellicht de ideale keuze kan maken. Onder deze voordelen vallen onder andere: Gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, verschillende plugins, themes en SEO. Graag gaan wij hieronder wat dieper in op een aantal van deze voordelen.

Gebruiksvriendelijkheid binnen WooCommerce:

De ontwikkelaars waren zelf altijd al een fan van de gebruiksvriendelijkheid van het cms WordPress. En deze gebruiksvriendelijkheid wilden zij dan laten terugkeren in hun concept WooCommerce. Wanneer je online in de reviews kijkt dan zal je er ook gauw achter komen dat zij hierin geslaagd zijn. Het systeem is ook voor nieuwe gebruikers of mensen zonder ervaring goed te begrijpen en hanteren. Wanneer gebruikers voor het eerst WooCommerce opstarten zullen zij begroet worden met een handige checklist: “Maak je klaar om te beginnen met verkopen”. Als nieuwe gebruiker zul je hierdoor verzekert zijn dat je bijvoorbeeld het juist instellen van de BTW niet vergeten zal worden. Ook is het fijn om te weten dat dit systeem kan goed ingezet worden voor webshops van elk formaat. WooCommerce webshops groeien mee met de gebruiker zijn webshop, van klein naar groot. Dit is ideaal voor nieuwere ondernemingen, zodat zij weten dat hun webshop zowel voor nu als voor later een goede oplossing is. Daarnaast heeft WooCommerce ook toegang tot alle wordpress plugins, wat het vaak ook kneedbaar maakt naar de vorm die jij zelf wil. 

Plugins Wordpress screen

Themes en Plugins worden ontwikkeld voor WooCommerce:

Doordat WooCommerce een open source software is, is de code voor alle ontwikkelaars toegankelijk. Dit resulteert in dat ideeën bedacht door andere creatieve gebruikers gemaakt kunnen worden, waarbij ze dan ook vaak weer beschikbaar gesteld kunnen worden voor andere gebruikers. Met al deze ontwikkelde thema’s en plugins is het voor mensen met minder verstand van bijvoorbeeld code wel mogelijk om gebruik te maken van meer premium opties. WooCommerce beschikt over een aanzienlijke hoeveelheid gratis thema’s en plugins te gebruiken door iedereen. Daarnaast worden er ook altijd premium versies ontwikkeld, hiervoor moet echter betaald worden. Plugins kunnen bestaan aan kleine toevoegingen van knoppen met functies op een plek, maar het kan ook zorgen voor betere statistiek inzichten en email automatisatie na het kopen van een product. Het is dan ook altijd belangrijk om goed rond te kijken naar plugins wanneer je iets zoekt, vaak is het al ontwikkeld en beschikbaar gesteld voor iedereen om gratis te gebruiken.

Analytics for Ecommerce

Creëer inzichten voor je WooCommerce webshop:

Bij het beheren van een webshop is het belangrijk dat je inzichtelijk kan volgen wat het gedrag is van je klanten op jouw webshop. WooCommerce beschikt over verschillende standaard tools die jou het inzicht kunnen bieden om je webshop beter te sturen. Zo biedt het je verder verschillende statistieken om prestaties van producten te bekijken en de klanten aantallen op productpagina’s. Daarnaast biedt het je ook de mogelijkheid om WooCommerce te integreren met andere statische programma’s zoals Google Analytics.

Extra basis functionaliteiten ook aangeboden door WooCommerce

Een webshop heeft vaak functionaliteiten waar in eerste instantie niet aan gedacht worden bij het opzetten. Vaak denken we dan alleen aan het feit dat het product aantoonbaar moet zijn en dat klanten hem eenvoudig moeten kunnen kopen. Echter wanneer jij als gebruiker op een website komt kijk je onbewust al gauw naar bijvoorbeeld reviews, filter opties, valuta en andere details. WooCommerce probeert vanuit de basis de gebruiker alle functionaliteiten aan te bieden. Kijk vooral ook rond in de aangeboden functionaliteiten van WooCommerce zelf voordat er rondgezocht wordt tussen plugins.

SEOAudienceexample

SEO optimalisatie binnen WooCommerce webshops:

SEO optimalisatie is een belangrijke focus voor elke webshop, het zorgt er namelijk voor hoe goed je vindbaar bent voor search engines zoals google. Deze SEO optimalisatie moet niet alleen toegepast worden op het content gedeelte van je website, maar ook in de webshop zelf. Wanneer je de webshop artikelenen online zet wil je bijvoorbeeld weten op welke productnamen je gebruikers zoeken zoals: “sneakers” of “schoenen”. Keyword onderzoek is hierbij essentieel om het inzicht te ontwikkelen. Daarnaast wordt er ook gekeken door Google naar de beschrijvingen van je product. Denk hierbij aan het juist invullen van de korte en lange beschrijving van het product. WooCommerce probeert jou hierbij te helpen, zij hebben namelijk hun code geoptimaliseerd voor SEO. Het programma zelf heeft niet veel SEO features, maar hierbij kunnen WordPress plugins gebruikt worden. Wil je meer weten over wat wij doen aan SEO Optimalisatie, klik dan hier.

Verschillende Check-out systemen voor WooCommerce:

In de huidige online wereld bepaalt tijd bijna alles. Mensen hebben geen zin om lang te wachten op ladende pagina’s of moeilijke processen in te vullen. Alles moet het liefst zo simpel mogelijk. WooCommerce heeft hierin mee gedacht en de mogelijkheid gemaakt om zowel customer accounts te maken, maar ook als gast te betalen. Voor veel mensen kan dit het verschil maken, weet dus dat deze mogelijkheid ook voor jouw webshop mogelijk is.

WooCommerce Mobile App

WooCommerce Mobile App:

Als ondernemer is het fijn als je ten alle tijden je online business goed kan volgen. WooCommerce heeft daarom voor zijn gebruikers een mobiele applicatie gemaakt die het mogelijk maakt om via je telefoon je webshop te runnen. In deze applicatie is het mogelijk om nieuwe producten aan te maken, notificaties van sales te ontvangen, orders te verwerken, labels te printen en belangrijke statistieken van producten te volgen. Ben je van plan om meerdere webshops te beheren, dan is dat ook geen enkel probleem. En het mooiste is wellicht nog wel dat de applicatie ook nog eens gratis is! Lees meer over de app hier.

Personalisatie van jouw WooCommerce webshop:

WooCommerce is over de jaren heen één van de grootste e commerce platformen geworden. WooCommerce is een opensource software en dat betekent dat mensen de code kunnen bekijken en hiervoor gemakkelijker nieuwe software kunnen schrijven. Veel mensen hebben hun eigen templates en plugins ontwikkeld, tot op het punt dat er voor ieders wil wel wat te vinden valt. Vaak bieden deze thema’s ook nog de optie om het de uitstraling te geven die jij persoonlijk wil. Om een beetje een indruk op te wekken van wat nou mogelijk is hebben wij voor jullie een aantal van de populairste gratis thema’s opgezocht. Deze zijn hieronder te vinden:

Vind hier ook een aantal van de meest populaire WooCommerce plugins die vaak gezien worden als “must haves”:

Multi currency: maakt het mogelijk om de juiste currency direct aan de bezoeker te koppelen zodat zij hier niet zelfstandig naar op zoek hoeven. Bespaar tijd en frustratie bij je gebruiker!
https://woocommerce.com/products/multi-currency/

Woo Quick View: maakt het voor de bezoeker mogelijk om het product op een snelle methode te bekijken zonder de productpagina direct te hoeven openen.
https://wordpress.org/plugins/woo-quick-view/

Side Cart WooCommerce: Geef je webpagina een cartmenu aan de zijkant als een menubalk. Hierdoor hoeft de bezoeker niet af van de product pagina om zijn inhoud te bekijken.
https://wordpress.org/plugins/side-cart-woocommerce/

Paypal payment: Je gebruiker kan nu ook producten kopen via zijn paypal account.
https://woocommerce.com/products/woocommerce-paypal-payments/

Print invoices packing lists: Verzamel en print gemakkelijker de belangrijke documenten om te zorgen dat de order op de juiste manier afgehandeld wordt.
https://woocommerce.com/products/print-invoices-packing-lists/

Leave a Reply